'02 Transmission woes - Ford Explorer Forum - Forums for Ford Explorer Enthusiasts
Ford Explorer Forum - Forums for Ford Explorer Enthusiasts


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 01-11-2018, 01:24 PM   #1
dev
Junior Member
 
Join Date: Jan 2018
Posts: 2
'02 Transmission woes

Please delete, I realize i posted in the wrong gen forum. Whooops!!




Newb to the forum here. Having issues with the gf's explorer and need some assistance. Its a 2002, 2wd, 4.0 automatic. Its had the engine replaced within 10K miles (reman), and transmission within 30k miles (reman also).

It won't move forward or backwards. She drove home from work fine, parked it for half hour, got back in to leave and nothing. It did this once a year ago, she got it towed to a shop, and then it worked just fine (like always!).

It will shift to neutral and park, but nothing else.. I've replaced the range sensor, checked fluid level (it was fine), both fuses (26 and 29 I think, can't remember which ones exactly) were fine. I use torque pro app with ford PID's downloaded and FordSys Free. No codes present, when I try to read the TCM with FordSys I get "TCM lost connect or not support! Please sure IGN ON" While its running.

What to check next? Thanks.

dev is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2012 Woes Ags8th 5th Generation Explorers | 2011 - Present 2 11-17-2011 08:46 PM
Overdrive woes Dave422 2nd Generation Explorers | 1995-2001 3 04-27-2011 04:40 PM
Transmission Woes =( 4D2Envy 2nd Generation Explorers | 1995-2001 8 02-04-2011 05:47 PM
Transmission Woes muncheese 2nd Generation Explorers | 1995-2001 7 07-13-2007 01:10 PM
works woes RaginRaj Off Topic 2 09-21-2004 07:50 AM

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -6. The time now is 02:20 PM.


vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2018 DragonByte Technologies Ltd.

ExplorerTalk.com is in no way associated with or endorsed by Ford Motor Company.

 

Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0