did we have a vapor lock trouble? - Ford Explorer Forum - Forums for Ford Explorer Enthusiasts
Ford Explorer Forum - Forums for Ford Explorer Enthusiasts


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 05-13-2018, 12:27 PM   #1
edmur34
Junior Member
 
Join Date: Sep 2016
Posts: 2
did we have a vapor lock trouble?

This is a Ford Explorer 2006 4x4 with a 4 liter engine......This past Friday we were out shopping (wife & I) when I pulled into this store. Went shopping came out and tried to start up my Ford. NO GO!!! Engine turns over everything checks normal.... BUT the engine acts like a vapor lock. No gas and the engine just turns over???? Had the Explorer towed home, when we got home tried to restart the engine...Still No Go. 2 days later,Sunday AM went out and rechecked everything. ALL NORMAL. But the explorer started right up ......HELP this is a crazy problem...

edmur34 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 05-14-2018, 12:12 PM   #2
J_C
Senior Member
 
Join Date: Apr 2016
Posts: 632
I would get a fuel pressure gauge (loaner tool from Autozone, Advance Auto, or whoever has one in your area) and next time it does this, check the fuel pressure.

It could just be that your fuel pump is going out. Sometimes the result can be that it starts one time but not the next, depending on temperature or where on the commutator the pump motor stopped when it was shut off last time.
__________________
Please post your vehicle year/model/engine/(n)WD in help topics.

'98 Explorer XLT 4L SOHC 4WD
'14 Explorer XLT 3.5L NA AWD
J_C is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
cylinoid trouble mreck14 1st Generation Explorers | 1991-1994 0 06-20-2012 01:02 PM
TPS and fuel vapor purge valve issue pb3 4th Generation Explorers | 2006-2010 2 06-04-2008 06:14 PM
Starting trouble SthFla05x 3rd Generation Explorers | 2002-2005 9 01-06-2008 06:20 PM
Speedometer Trouble 4D2Envy 2nd Generation Explorers | 1995-2001 10 08-13-2007 04:53 AM
Trouble Codes 02-08-06 2nd Generation Explorers | 1995-2001 0 12-31-1969 07:00 PM

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -6. The time now is 06:56 AM.


vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2018 DragonByte Technologies Ltd.

ExplorerTalk.com is in no way associated with or endorsed by Ford Motor Company.

 

Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0